Veroordeelde in Groningse hiv-zaak werkte als verpleegkundige

Verpleegkundige Peter M., die in 2012 werd veroordeeld in de Groningse hiv-zaak, is na zijn vrijlating uit de gevangenis aan de slag gegaan als verpleegkundige. De tuchtrechter heeft nu bepaald dat M., die de hoofdrolspeler in de hiv-zaak was, nooit meer als verpleegkundige mag werken.

De tuchtrechter heeft besloten om M. te schrappen uit het BIG-register van werkers in de zorg, zo meldt de NOS.

Peter M. werd samen met een paar anderen veroordeeld voor het drogeren van mannen tijdens seksfeesten. De slachtoffers werden vervolgens geïnjecteerd met besmet bloed om onveilige seks met hen te kunnen hebben.

In 2007 werd M. opgepakt. Eind 2012 kwam hij vervroegd vrij. Hij volgde een opleiding en schreef zich in in het BIG-register waarna hij aan de slag ging als wijkverpleegkundige.

De werkgevers van M. dienden vervolgens een klacht over hem in bij de inspectie die vervolgens de tuchtrechter inschakelde. M. werd narcistisch en manipulatief genoemd en zou collega’s hebben uitgemaakt voor ‘domme koe’.

Omdat de tuchtrechter betwijfelt of patiënten M. nog wel kunnen vertrouwen, is besloten dat hij nooit meer als verpleegkundige aan het werk mag. M. weigerde bovendien zich psychisch te laten onderzoeken.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie