Groningse zaterdagmarkt in race voor prijs van beste markt

De zaterdagmarkt in Groningen is genomineerd voor de prijs van Beste Markt van Nederland. Groningen dingt mee in de categorie 'grote markten'. Dat heeft de gemeente vrijdag bekend gemaakt.

De jury bedankte Groningen voor de 'fijne ontvangst' op de markt. Ze zien de markt als een enorme trekker voor de stad, die economisch van waarde is. Ze roemen het zeer diverse aanbod.

Wethouder Joost van Keulen is blij met de nominatie. "Het is heel mooi dat we hier midden in het centrum nog een echte markt hebben", vindt Van Keulen. "De Groningse markt onderscheidt zich met de mooie mix aan kooplieden. Het is niet alleen een verzamelplek, maar je ziet ook dat Stadjers hier hun verse waar kopen."

'We gaan voor de winst'

"Dit is een markt, zoals een markt bedoeld is. We kunnen de markt ook niet meer wegdenken. Het is mooi dat dit ook door de vakjury wordt opgemerkt. We mogen heel trots zijn op deze nominatie. En natuurlijk gaan we voor de winst", aldus de wethouder.

De jury bezoekt binnenkort opnieuw de zaterdagmarkt. "Het gaat dan meer dan ooit om details", stelt de jury. Op dinsdag 15 maart wordt in Almelo bekend gemaakt wie de beste grote markt van Nederland heeft. Groningen moet het in de categorie groot dan opnemen tegen de vrijdagmarkten in Hoofddorp en Emmen.

In de categorie middelgroot zijn Haarlem, Kerkrade en Maastricht genomineerd. Scheveningen, Stede Broec en Haarlem strijden met elkaar in de categorie klein.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie