Provincies nemen helft van NOM over

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe hebben de helft van de aandelen van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) overgenomen van het ministerie van Economische Zaken.

Dat melden de provincies in een persbericht.

De provincies hebben nu nog 0,03 procent van de aandelen van de NOM. De provincies krijgen na de overname meer zeggenschap over de winst van de NOM. Dat is goed voor de noordelijke economie, want de ontwikkelingsmaatschappij moet nu nog alle winst afdragen aan de staat.

De provincies zijn blij dat de NOM meer van de regio wordt. “Deze stap past in de ambitie van de provincies om actiever de economie van het Noorden te stimuleren. Dankzij het akkoord heeft de NOM meer financiële zekerheid voor de komende jaren”, zeggen de drie gedeputeerden met Economische Zaken in hun takenpakket.

Investeringen

Volgens Sander de Rouwe, Patrick Brouns en Henk Brink komen middelen beschikbaar voor investeringen die de economische structuur van de regio versterken en innovatie bevorderen. “Wij zijn ervan uit dat dit principeakkoord alleen maar winnaars kent en goed is voor de noordelijke economie.”

De NOM investeert geld in kansrijke noordelijke bedrijven.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie