Donar sluit hectische week af met winst

De basketballers van Donar hebben in MartiniPlaza een hectische week afgesloten met een 76-45 overwinning tegen Aris Leeuwarden.

Donar verloor vorige week de topper tegen Den Bosch en kwam tot de conclusie dat er voor spelverdeler Ken Brown geen plaats meer was. De Amerikaan, die het seizoen sterk begon maar steeds minder ging spelen, vertrekt na dit weekend. Brown wordt vervangen door landgenoot Tommy Mason-Griffin. Eerder al stuurde Donar center Garrick Sherman de laan uit.

Ken Brown zat tegen Leeuwarden wel op de bank, maar kwam niet in actie. Dexter Hope speelde op zijn plaats en dat deed hij met 13 punten niet overdienstelijk. De Groningers speelden verdedigend een goede wedstrijd, maar kwamen aanvallend maar moeilijk in het ritme tegen het zwakke Leeuwarden. Topscorer werd Jason Dourisseau met 17 punten.

Donar speelt zaterdag nog uit tegen Weert. De spelers krijgen dan tot 29 december vrijaf. Dan sluit ook Mason-Griffin aan. Hij speelde de afgelopen twee jaar weinig, maar heeft wel ervaring op het hoogste Duitse niveau. “Hij is blessuregevoelig. We nemen wel een risico”, zei coach Braal eerder over hem.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie