Forse stijging hiv-infecties in Londen

Het aantal besmettingen met hiv onder homoseksuele mannen in Londen stijgt alarmerend.

Dat schrijft de Britse krant The Independent donderdag. 

De laatste cijfers van de publieke gezondheidsdienst in Engeland tonen aan dat het aantal infecties in de Britse hoofdstad in 2012 is gestegen met 20 procent.

Gezondheidsdiensten slaan alarm. In heel Engeland is het aantal infecties gestegen met 8 procent, waarmee het aantal nieuwe besmettingen onder homoseksuele mannen uitkomt op 3240.

In Londen alleen al gaat het om 1720 nieuwe hiv-besmettingen. De stijging is deels te verklaren omdat meer mensen zich de afgelopen jaren op hiv lieten testen.

Drugs

Tegelijk constateert de Britse gezondheidsdienst een duidelijke toename van mannen die onder invloed van drugs onveilige seks hebben. Een medewerker van een drugskliniek zei dat bijna al zijn cliënten alleen maar drugs gebruiken om seks te kunnen hebben.

Velen worstelen volgens hem met hun seksualiteit. Het gaat om een klein deel van de homoscene die partydrugs en seks combineren, maar deze groep wordt steeds groter. Hiv is het virus dat aids kan veroorzaken. Het virus is te behandelen met medicijnen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie