Gepubliceerd: 
Laatste update: 
2 juli 2013 14:24
2 juli 2013 15:24

'Reinigende werking sapkuren niet bewezen'

De reinigende werking van sapkuren is volgens onderzoekers niet wetenschappelijk bewezen.

Foto:  ANP

De sapjes die dagelijks gedronken dienen te worden, zouden giftige stoffen uit het lichaam moeten verwijderen. Maar de lever en nieren hebben deze functie uit zichzelf al.

Het is niet mogelijk dat een sapkuur van drie dagen giftige stoffen uit het lichaam verwijdert, al dan niet aanwezig in het lichaam, stelt David Heber, een endocrinoloog aan de Universiteit van Californië tegen Daily Mail.

"Dit komt vooral doordat het geen gebalanceerd dieet is", voegt hij eraan toe. De sappen bevatten niet de vezels en gezonde vetten die het lichaam nodig heeft.

Een korte detox is niet erg schadelijk, maar een sapkuur van een langere periode kan gevaarlijk zijn. Zeker voor mensen met medische aandoeningen, zwangere vrouwen of ouderen. Vaak willen mensen met de detox gewicht verliezen, maar de resultaten zijn alleen zichtbaar op korte termijn.

Dr. Roshini Raj, gastro-enteroloog aan de Universiteit van New York, adviseert een gebalanceerd dieet te volgen met veel groenten en fruit voor een lange tijd.

Door: NU.nl/Vrouwonline

Lees meer over

Eerdere berichten

Eerder

Gezondheidsnet

 In samenwerking met

Superfood

10 procent van de Nederlanders gelooft dat het noodzakelijk is naast hun gewone voeding zogenoemde superfoods tot zich te nemen.

Lees meer

Euthanasie voor kind

België is donderdag het eerste land ter wereld geworden waar euthanasie ook voor alle minderjarigen mogelijk is.

Lees meer en kijk video

Volg NU.nl

Altijd en overal op de hoogte blijven van het nieuws? Volg NU.nl op sociale media of download een van onze apps.

Bekijk alle opties