Polikliniek cardiologie ziekenhuis Spijkenisse gesloten

SPIJKENISSE - Nadat vorige week de afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse werd gesloten, is dinsdag ook de polikliniek cardiologie tijdelijk dichtgegaan.

Dat maakte het ziekenhuis bekend. Ook de klinieken in Hellevoetsluis, Rozenburg en Hoogvliet hebben hun activiteiten voorlopig gestaakt.

Vorige week woensdag werd de afdeling cardiologie op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten. Aanleiding voor de maatregel was een onderzoek naar hoge sterftecijfers op de afdeling in 2010. De inspectie heeft toen het hospitaal onder verscherpt toezicht gesteld.

Maasstad Ziekenhuis

''We streven ernaar de polikliniek zo spoedig mogelijk te heropenen onder regie van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dit geldt ook voor de verpleegafdeling cardiologie'', liet het ziekenhuis weten.

Het 'Ruwaard' gaat alle patiënten die afspraken hebben in de polikliniek, telefonisch benaderen. ''We stellen alles in het werk om de opvang van patiënten en het verzetten van afspraken goed te laten verlopen.''

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie