Verplicht minder zout in brood

AMSTERDAM - Het maximum zoutgehalte in brood wordt verlaagd. Het kabinet volgt daarmee een initiatief van de bakkerijsector.

Het gehalte zout gaat van 2,1 procent in de droge stof naar 1,8 procent. Het kabinet is tevreden met deze reductie en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector.

Het is de bedoeling dat nu de rest van de levensmiddelenindustrie het voorbeeld volgt. Als dat niet gebeurt, overweegt het kabinet wettelijke normen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie