Zorginstelling zoekt door naar gestolen tonnen

ROTTERDAM - Stichting Aafje thuiszorg huizen zorghotels in Rotterdam gaat door met het zoeken naar de bijna 500.000 euro die EDA Holding middels een truc op de organisatie buit zou hebben gemaakt.

"We hebben nog verschillende ijzers in het vuur, zoals de banken, politieonderzoek en een bedrijfsrechercheonderzoek’’, zegt een woordvoerder van de zorgorganisatie. Het geld zou op slinkse wijze van Aafje zijn gestolen, weet de woordvoerder.

Tijdens een kort geding tegen EDA Holding vorig week kreeg Aafje wel via de kortgedingrechter alvast 4000 euro door een beslaglegging op de holding.

In mei plakten fraudeurs onder meer een sticker ’bankrekening gewijzigd’ op een nota van ruim 486.000 euro die naar de stichting werd gestuurd. Dat was bedoeld voor een nieuwbouwproject in Rotterdam. Niemand die keek of dit wel klopte en het geld werd overgemaakt.

Geen uitleg

De woordvoerder kan in het belang van het onderzoek geen verdere uitleg geven over hoe de fraude in zijn werk ging.

De instelling kwam er na een paar dagen achter dat het geld niet overgemaakt had moeten worden. Aafje zegt te betreuren dat vooralsnog niet de totale betaling kan worden teruggevorderd en doet daarom alles om het gehele bedrag te achterhalen.

De resultaten van de onderzoeken worden eind augustus verwacht.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie