Gele kiwi vermindert verkoudheidsklachten

Laatste update:  5 januari 2012 10:50 info

BAARN - Het dagelijks eten van gele kiwi's vermindert de klachten en ernst van een verkoudheid aanzienlijk. Dat schrijven onderzoekers van Plant & Food Research in Nieuw Zeeland.

Foto:  Gezondheidsnet

"Het onderzoek laat zien dat de voedingsstoffen in gele kiwi's verkoudheidssymptomen en andere luchtweginfecties bij gezonde 65-plussers verminderen.", vertelt onderzoeker Denise Hunter.

"We weten niet precies welke ingrediënten de gezondheidsvoordelen leveren, maar het eten van kiwi's op regelmatige basis lijkt een goede manier om gezond de winter door te komen."

Banaan

Gedurende twintig weken volgden de onderzoekers 37 gezonde 65-plussers. De deelnemers aten vier weken een gele kiwi per dag en vier weken een banaan per dag.

Deze periodes werden afgewisseld met een fruitvrije periode. Tijdens de onderzoek werd het bloed van de deelnemers gecontroleerd op de aanwezigheid van antioxidanten en weerstandsreacties.

Antioxidanten

De deelnemers rapporteerden tijdens de kiwiperiode minder verkoudheidssymptomen. Keelpijn nam af van 5,4 naar 2,0 dagen en hoofdverkoudheid van 4,7 naar 0,9 dagen in vergelijking met de banaanperiode.

Het eten van de gele kiwi leidde ook tot hogere concentraties van vitamine C en antioxidanten in het bloed.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Gezondheidsnet

 In samenwerking met

Superfood

10 procent van de Nederlanders gelooft dat het noodzakelijk is naast hun gewone voeding zogenoemde superfoods tot zich te nemen.

Lees meer

Euthanasie voor kind

België is donderdag het eerste land ter wereld geworden waar euthanasie ook voor alle minderjarigen mogelijk is.

Lees meer en kijk video

Volg NU.nl

Altijd en overal op de hoogte blijven van het nieuws? Volg NU.nl op sociale media of download een van onze apps.

Bekijk alle opties