Minder hiv-besmettingen dan gedacht

WASHINGTON - Wereldwijd zijn minder mensen met het aidsvirus geïnfecteerd dan tot nu toe werd aangenomen. De Verenigde Naties gaan inmiddels uit van ruim 33 miljoen slachtoffers en niet van bijna 40 miljoen.

De VN stellen dat zij hun schattingen drastisch hebben herzien door betere methodes om gegevens te verzamelen. Een herziening van het aidscijfer in India is de voornaamste reden voor de reductie. In het Aziatische land blijken 2,5 miljoen mensen het aidsvirus te dragen en niet 5,7 miljoen.

Hoewel de gevreesde ziekte zich minder heeft verspreid dan verondersteld, blijft de aidsinstantie van de VN, UNAIDS, van een epidemie spreken. Nog elke dag worden ruim 6800 personen besmet met hiv en sterven er 5700 aan de ongeneeslijke ziekte aids. In 2007 liepen 2,5 miljoen mensen een hiv-besmetting op.

Homoseksuele kringen

In Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara is de epidemie het grootst. Meer dan 22 miljoen Afrikanen zijn besmet. In andere werelddelen is de epidemie vooral geconcentreerd in homoseksuele kringen, de prostitutie en drugsverslaafden.

In Azië wonen 4,9 miljoen geïnfecteerden. Het aantal hiv-besmettingen groeit het snelst in Indonesië.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie