Een flexitariër eet weinig vlees

Flexitariërs zijn de nieuwe trend in Amerika. Net als vegetariërs eten flexitariërs vooral plantaardig voedsel zoals granen, groenten en fruit. Maar daarnaast gaat een stukje gevogelte, vis of mager vlees er af en toe ook wel in.

Een kwart van de Amerikanen past volgens de 'American Dietetic Association' bij deze omschrijving van de flexitariër. Deze mensen eten minstens vier dagen per week geen vlees. Dit is precies wat voedingsdeskundigen al jaren aanbevelen.

Onderzoeken tonen aan dat mensen die op deze manier eten, in het algemeen minder wegen, een lagere bloeddruk hebben en minder kans hebben op hartafwijkingen, diabetes, prostaatkanker en darmkanker. De 'American Dietetic Association' is dus blij met deze trend. Ze denkt dat er steeds meer mensen flexitarisch zullen gaan leven en prijzen deze levenswijze ook aan.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie