Voor het eerst meer dan tweeduizend miljardairs wereldwijd

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes oversteeg het aantal miljardairs in 2016 voor het eerst de tweeduizend. Er zijn nu wereldwijd 2.043 personen met een vermogen in dollars van minimaal tien cijfers. 

De toename in één jaar met 233 miljardairs is de grootste in de 31 jaar dat Forbes wereldwijd miljardairs in kaart brengt.

De rijkste mensen ter wereld zijn het afgelopen jaar weer rijker geworden. Een jaar eerder zagen de rijken op de gezaghebbende lijst van Forbes hun gemiddelde en gezamenlijke vermogen nog licht slinken. 

Nu steeg hun totale bezit met 18 procent naar 7,67 biljoen dollar. Gemiddeld waren ze goed voor 3,8 miljard dollar.

Het aantal nieuwe miljardairs was drie keer zo hoog als het aantal mensen dat het predicaat miljardair verloor. Ook het aantal vrouwen op de lijst steeg, van 202 naar 227.

Bill Gates

Microsoft-oprichter Bill Gates was opnieuw de rijkste persoon op aarde met een geschat vermogen van 86 miljard dollar. In 2015 moest hij het nog doen met 'slechts' 75 miljard.

De oprichter van webwinkelplatform Amazon, Jeff Bezos, zag zijn bezit het sterkst toenemen. Hij kreeg er bijna 28 miljard dollar bij en bezit met een vermogen van 72,8 miljard dollar de derde plaats, vlak na investeerder Warren Buffett.

De Amerikaanse president Donald Trump moest genoegen nemen met de 544e plaats met zo'n 3,5 miljard dollar.

De Verenigde Staten telden de meeste miljardairs, met 565 tegenover 530 in Europa. Nederland heeft er volgens Forbes negen, van wie Heineken-telg Charlene de Carvalho-Heineken de rijkste is, met een vermogen van 13,1 miljard dollar.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

Makelaars

Makelaars
Achtergrond: De macht van de makelaar op een oververhitte woningmarkt.
Tip de redactie