ABN Amro MeesPierson verlaagt instapgrens naar 500.000 euro

ABN Amro MeesPierson verlaagt dit najaar de instapgrens voor klanten naar 500.000 euro. Dat maakt de vermogensbeheerder vrijdag bekend.

Voorheen moesten particulieren nog minimaal 1 miljoen euro vrij aan belegbaar vermogen hebben om in aanmerking te komen voor private banking.

Met het verlagen van de toelatingseis kunnen ongeveer tienduizend bestaande klanten van ABN Amro hun vermogen laten beheren.

"We zien dat klanten met een vrij belegbaar vermogen van 500.000 euro met dezelfde soort vraagstukken te maken hebben als klanten met 1 miljoen euro of meer", stelt algemeen directeur Jos ter Avest van ABN Amro MeesPierson.

"Met het verlagen van de instapgrens komen met name ook jongere ondernemers en jongere gezinnen bij onze private bank", hoopt Ter Avest.

ABN Amro MeesPierson heeft honderd nieuwe adviseurs aangetrokken om de grotere groep klanten van dienst te kunnen zijn. Ook is de website uitgebreid en zijn de opties in een mobiele app verruimd.

Bovendien wordt het kantorennetwerk uitgebreid met nieuwe vestigingen in Amersfoort, Dordrecht, Tilburg, Bloemendaal en Oegstgeest. Op dit moment heeft MeesPierson meer dan twintig vestigingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Makelaars

Makelaars
Achtergrond: De macht van de makelaar op een oververhitte woningmarkt.

Klantgegevens

Klantgegevens
Wat je moet weten over het delen van klantgegevens door banken.
Tip de redactie