Inflatie in februari op zelfde niveau als in januari

De inflatie bedroeg in februari 0,6 procent. Ook in januari lagen de prijzen voor consumenten 0,6 procent hoger dan een jaar eerder.

De inflatie ligt nu al zeven maanden op rij onder de 1 procent, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Vorige maand had de prijsontwikkeling van benzine een verlagend effect op de inflatie. Een liter euroloodvrij kostte gemiddeld 1,40 euro. Dit is de laagste prijs in ruim zes jaar tijd. In januari was de literprijs nog 1,43 euro.

Ook de prijsontwikkeling van vliegtickets had een neerwaarts effect op de consumentenprijzen. Daarentegen stuwde de prijsontwikkeling van bungalowparken en mobiele telefoons de inflatie, waardoor deze per saldo gelijk bleef.

Omdat de prijsontwikkeling van energie en voeding sterk fluctueert en de prijzen van alcohol en tabak vaak worden verhoogd door belastingmaatregelen, wordt ook gekeken naar de inflatie exclusief deze productgroepen. De inflatie volgens deze maatstaf is in februari uitgekomen op 1,3 procent. In januari was dit nog 1,0 procent.

Lees meer over:

Sparen

Sparen
'Spaar niet voor later als je oud wordt, maar voor een reserve voor als je wasmachine kapot gaat.'

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

Makelaars

Makelaars
Achtergrond: De macht van de makelaar op een oververhitte woningmarkt.
Tip de redactie