Minder Nederlanders op wintersportvakantie

Minder Nederlanders zijn afgelopen seizoen op wintersportvakantie gegaan en ze gingen ook minder vaak. 

Het aantal ondernomen wintersportvakanties daalde met zo'n 6,5 procent, van 994.000 naar 929.000. Dat maakte NBTC-NIPO Research woensdag bekend.

Als belangrijkste reden noemt het toerismebureau de economische crisis. "Mensen zijn toch wat terughoudender in vakanties en hun uitgaven. En wintersportvakantie is toch een luxeproduct."

Daarnaast heeft het volgens NBTC ook te maken met de vergrijzing. "Wintersportvakanties worden vooral ondernomen door relatief veel jonge mensen."

Zelf regelen

Wintersporters lijken er overigens steeds vaker voor te kiezen om de skivakantie zelf te regelen dan een pakketreis te boeken via een reisorganisatie. Ze boeken dan bij de accommodatie zelf, of via de plaatselijke verkeersbureaus.

De sneeuwgangers gaven dit jaar ook minder geld uit. De totale bestedingen kwamen uit op 625 miljoen euro tegen 650 miljoen een jaar eerder. Oostenrijk was opnieuw de populairste bestemming voor een skivakantie, gevolgd door Frankrijk en Duitsland.

Het afnemende animo voor skivakanties speelt al een tijdje. In het seizoen 2012-2013 dook het aantal wintersportvakanties al van ruim 1,1 miljoen naar 994.000.

Makelaars

Makelaars
Achtergrond: De macht van de makelaar op een oververhitte woningmarkt.

Portemonnee

Portemonnee
Wat verandert er in 2017 voor je persoonlijke financiën?

Loonstrook

Loonstrook
Dit moet je weten over je loonstrook in 2017.
Tip de redactie