Wilders wil aftrek hypotheekrente absoluut handhaven

Laatste update:  13 december 2011 17:07 info

DEN HAAG - Geert Wilders van de PVV wil de hypotheekrenteaftrek absoluut handhaven. Hij bevestigde dinsdag uitlatingen in De Telegraaf daarover.

Foto:  AFP

 Bekijk video

''Handen af van de hypotheekrenteaftrek. Deze zekerheid moet de Nederlandse huizenbezitter niet ontnomen worden'', aldus Wilders.

''Ook VVD en CDA moeten hier hun rug recht houden.''

De hypotheekrente is door de nieuwe miljardenbezuinigingen opnieuw in het vizier gekomen.

''Het is nog maar de vraag of het verstandig is de begrotingsafspraken blind na te leven'', oppert Wilders verder in de krant. ''In deze moeilijke economische tijden kan te veel bezuinigen meer schade veroorzaken dan goed doen. Daarover moeten CDA en VVD durven praten.”

Henk en Ingrid

''De PVV zal knokken als een leeuw voor de belangen van Henk en Ingrid'', zegt de PVV-leider. ''Er is ons veel aan gelegen Job Cohen niet aan de macht te brengen en we willen de PvdA nog graag 100 jaar in de oppositie houden. Maar we zullen niet tekenen voor sociale kaalslag.”

Het AD schrijft dinsdag dat het einde van de hypotheekrenteaftrek in zijn huidige vorm nabij is. Binnen de coalitie is het taboe om de aftrek in te perken voor aflossingsvrije hypotheken weg, zo zouden meerdere bronnen uit CDA en VVD melden.

Regeringspartij VVD liet in een reactie weten dat aanpassingen aan de hypotheekrenteaftrek de lasten voor burgers verhogen en daar voelt de partij traditioneel niet voor. Minister Jan Kees de Jager (Financiën) wees er afgelopen weekeinde nog op dat met de beperking van de hypotheekrenteaftrek niet direct veel geld binnen te halen is.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Hangout Dijsselbloem

NU.nl organiseert op Prinsjesdag een live Google Hangout met de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Stuur je vraag aan de minister vooraf in via NUjij.

Stel hier je vraag
Banner NUjournaal Zakelijk

Woningmarkt

'Pas op met nieuwbouw, door vergrijzing komen over tien tot twintig jaar veel woningen vrij.'

Lees verder op NUgeld.nl

Schenken

Verlenging van verruimde schenkingsvrijstelling kan in deze markt verstorend werken.

Lees verder op NUgeld.nl

WOZ

Gemiddelde WOZ-waarde 5 procent gedaald.

Lees verder op NUgeld.nl

Groen

Afbouwen fiscaal voordeel leidt tot minder groen beleggen.

Lees verder op NUgeld.nl