Uitgegeven: 
Laatste update: 
22 mei 2012 09:40
22 mei 2012 09:40

'Nieuwe Bungie-serie tijdelijk exclusief op Xbox'

HOOFDDORP - De nieuwe gameserie van Bungie verschijnt in 2013 en is tijdelijk exclusief voor de Xbox 360 en zijn opvolger.

Foto:  Gamer.nl

Dit blijkt uit het contract dat Bungie met uitgever Activision heeft getekend, zo meldt de

L.A. Times

.

Het contract werd gesloten in 2010 en spreekt over vier Bungie-games met de werknaam Destiny, die om het jaar verschijnen. In de tussenjaren verschijnt er vier keer een uitbreiding voor de serie, die de voorlopige naam Comet meekrijgt.

Aanvankelijk zal de serie exclusief zijn voor Xbox-spelcomputers, maar mogelijk wordt de eerste game in 2014 alsnog naar de nieuwe PlayStation-console overgezet. 

Destiny

De daaropvolgende games, die gepland staan voor 2015, 2017 en 2019, komen wel naar zowel de nieuwe Xbox en PlayStation. Ook de PC wordt als mogelijk platform genoemd. Het contract vermeldt Destiny als een sciencefictionshooter en  werd gepubliceerd in aanloop naar de rechtszaak tussen Activision en Infinity Ward-oprichters Jason West en Vince Zampella.

Zij zien de overeenkomst tussen Bungie en Activision als een maatstaf hoe de uitgever (het gebrek aan) creatieve vrijheid uitdrukt in monetaire waarde. West en Zampella claimen dat ze voor minder royalties hebben geopteerd bij hun contract met Activision, in ruil voor extra creatieve vrijheid.

Omdat deze volgens hen in het geding kwam - Activision wilde dat Infinity Ward door bleef gaan met de Modern Warfare-serie - vinden de twee oprichters dat zij recht hebben op compensatie.

Lees meer over de rechtszaak in het dossier over Activision vs. West/Zampella

Door: Gamer.nl
  • Deel

Eerdere berichten

Eerder

 In samenwerking met

Swing Copters

De maker van Flappy Bird heeft een nieuwe game en daar is veel over te doen. Swing Copters is moeilijk en net zo verslavend als zijn voorganger.

Lees meer over de game
Banner NUjournaal Tech

Twitch

Amerikaanse webwinkel-gigant Amazon neemt streamingdienst Twitch, een site die zich specialiseert in het streamen van game-video's, over voor bijna 1 miljard dollar.

Lees verder