EA bedreigd door anti-homogroeperingen

Laatste update:  6 april 2012 09:12 info

HOOFDDORP - Het hoofdkantoor van Electronic Arts in Californië heeft de afgelopen weken duizenden e-mails en brieven ontvangen van verschillende organisaties die tegen homoseksualiteit zijn.

Foto:  Gamer.nl

De brieven en e-mails waren gericht tegen de games Mass Effect 3 en Star Wars: The Old Republic. Dit meldt GamesIndustry.biz. 

In beide games kunnen spelers een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht. De brieven en mails richten zich vooral op het bestuur van EA.

De uitgever heeft in een reactie laten weten niet te zullen buigen voor de protesten. Ook geeft het aan dat de aanwezigheid van homoseksuele relaties niet een gevolg is van lobbypraktijken door organisaties die het belang van homoseksuelen behartigen, zoals in de protesten verondersteld wordt. 

Vreemd

Jeff Brown, vice president of corporate communications bij EA, vindt het vreemd dat mensen zo verrast zijn door de homoseksuele content. "Alle games van EA komen met een beschrijving van de inhoud door de (classificatieinstantie) ESRB, dus het is lastig om te geloven dat er iemand door verrast is. Dit gaat niet om het beschermen van kinderen, dit is lastigvallen op politiek niveau."

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

 In samenwerking met

Swing Copters

De maker van Flappy Bird heeft een nieuwe game en daar is veel over te doen. Swing Copters is moeilijk en net zo verslavend als zijn voorganger.

Lees meer over de game
Banner NUjournaal Tech

Twitch

Amerikaanse webwinkel-gigant Amazon neemt streamingdienst Twitch, een site die zich specialiseert in het streamen van game-video's, over voor bijna 1 miljard dollar.

Lees verder