'Kinect krijgt slechtere camera wegens kosten'

Laatste update:  11 augustus 2010 13:31 info

AMSTERDAM – De camera waarmee Kinect van Microsoft werkt, gaat toch geen gebarentaal herkennen. Kostenoverwegingen brachten Microsoft ertoe een kwalitatief slechtere camera te gebruiken.

Foto:  AFP

Dat schrijft website Kotaku. Microsoft bevestigt tegenover Kotaku dat de Kinect geen gebarentaal zal herkennen.

Een week geleden dook het patent voor de camera van Kinect op. Uit het document bleek dat het apparaat vingers van elkaar kon onderscheiden en zo gebarentaal kon omzetten in tekst.

Kwaliteit en kosten

Microsoft laat nu weten dat het voor een kwalitatief mindere camera heeft gekozen die alleen losse ledematen herkent. Deze keuze zou zijn gemaakt na het bekijken van de kosten van Kinect, zo laat een bron weten.

Microsoft wil het apparaat als sinds de ontwikkelingsfase op de markt brengen voor 150 dollar (bijna 115 euro). Dat was niet mogelijk met de duurdere camera. Kinect zal in Nederland 149,99 euro gaan kosten inclusief het spel Kinect Adventures.

Op de markt

“We zijn erg opgewonden over de potentie van Kinect en de invloed die het apparaat kan hebben op gaming en entertainment. Microsoft vraagt veel patenten aan om zich zo in te dekken. Niet alle patenten worden direct gebruikt in producten die op de markt verschijnen”, aldus het bedrijf.

Aan het eind van het jaar moet Kinect in de winkels liggen en die uitvoering zal in ieder geval niet beschikken over een camera die gebarentaal kan lezen. De originele Kinectcamera had in de testfase een resolutie van 640x480. Uiteindelijk zal het apparaat op de markt verschijnen met een camera van 320x240.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

 In samenwerking met

Beste apps

Geef jezelf even pauze van je smartphone, tik hele zinnen in door maar een paar letters in te toetsen en gebruik Flickr op je iPad in deze beste apps van de week.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Yosemite

Dit zijn de tofste nieuwe functies van OS X Yosemite, de opvolger van OS X Mavericks.

Lees verder