Recordbedrag betaald voor virtueel ruimtestation

Laatste update:  30 december 2009 19:09 info

GÖTEBORG - In het internetspel Entropia Universe is het recordbedrag van ruim 228.000 euro (330.000 dollar) betaald voor een virtueel stuk grond.

Speler Buzz Erik Lightyear mag zich nu de trotse eigenaar noemen van het digitale ruimtestation Crystal Palace. Dat meldde informaticasite tweakers.net woensdag naar aanleiding van een bericht op het forum van Entropia Planets.

Entropia Universe wordt wereldwijd gespeeld door honderdduizenden mensen. In het spel wordt een eigen munteenheid gebruikt die in te wisselen is voor Amerikaanse dollars in de echte wereld.

Lightyear kocht het ruimtestation voor 3.300.000 PEDs (Project Entropia Dollars), wat omgerekend 330.000 dollar is.

Virtueel eiland

In zijn ruimtestation mag Lightyear belasting heffen en spullen verkopen aan andere spelers. Theoretisch kan hij hiermee zijn investering terugverdienen.

In 2004 werd een virtueel eiland in Entropia Universe voor 26.500 dollar verkocht. De eigenaar verdiende dit bedrag binnen een jaar terug en maakt nu winst met zijn aankoop.

Het vorige record stond op 100.000 dollar, dat in 2005 betaald werd voor een ruimtestation dat zich ook bevindt in Entropia Universe.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

 In samenwerking met

Vooruitblik 2014

Wat worden de tien beste games van volgend jaar? NUtech voorspelt.

Bekijk de lijst
Banner NUjournaal Tech

Lekker knallen

Wie ongecompliceerd wil knallen, kan bij Call of Duty Ghosts terecht. Maar hoe is de game verder?

Lees de review