Microsoft Surface Pro in mei naar Nederland

De Microsoft Surface Pro-tablet komt uiterlijk eind mei naar Nederland.

Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op een blog. Een precieze leverdatum is nog niet bekend.

De Surface Pro is de versie van Microsofts tablet die draait op de volledige versie van Windows 8. 

Momenteel is alleen de Surface RT beschikbaar, die draait op Windows RT. Dat is een variant van Windows 8 die niet over de desktopmodus van het besturingssysteem beschikt.

In totaal komt de Surface Pro naar 26 nieuwe landen. Nu is de tablet alleen beschikbaar in de VS, Canada en China.

Prijs

De prijs van de tablet is nog niet bekend. Microsoft was niet direct bereikbaar om hier meer informatie over te geven. In de VS kost het goedkoopste model 899 dollar (bijna 700 euro). Dat is een model met 64GB opslagruimte. Voor een uitklapbaar toetsenbord moet nog extra worden betaald.

De Surface Pro heeft net als de RT-versie een 10,6 inch scherm, maar de full-hd resolutie is hoger dan die van de Surface RT. De Pro wordt bovendien geleverd met een stylus en heeft twee keer zo veel RAM-geheugen (4GB).

De Surface Pro bevat bovendien een dual-core Intel Core i5-processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz, tegenover de quad-core Nvidia Tegra 3-chip van 1,3GHz in de Surface RT. Door de betere specificaties is de Surface Pro iets groter en met 910 gram ook zo'n 230 gram zwaarder.

Lees hier onze review van de Surface RT

Lees meer over:

Review: HTC One M9 is teleurstellend mooi

Review: HTC One M9 is teleurstellend mooi
De HTC One M9 heeft een nieuwe camera en iets ander ontwerp dan de M8. Zijn kleine veranderingen voldoende om de concurrentiestrijd met Samsung en Apple te winnnen?

Speel Super Mario 64 in een browser

Speel Super Mario 64 in een browser
Om de kracht van browser-plugin Unity te tonen heeft een ontwikkelaar het eerste level van Super Mario 64 voor browsers speelbaar gemaakt.

Review: Bloodborne

Review: Bloodborne
Het nieuwe horroravontuur in de Souls-serie is bijzonder goed en onderscheidend.