Samsung wil iPhones en iPads niet meer verbieden

AMSTERDAM - Samsung eist in Europa geen verkoopverbod meer tegen Apple-producten. Ook in Nederland wil de fabrikant de iPhone en iPad niet meer verbieden.

Dat heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf desgevraagd in een verklaring aan NU.nl laten weten.

Het zou gaan om rechtszaken in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Nederland.

In eerste instantie leek Samsung alle rechtszaken stop te zetten, maar het bedrijf eist alleen geen verkoopverbod meer. Samsung is nog wel uit op eventuele schadevergoedingen.

"Samsung gelooft sterk dat het beter is als bedrijven op de markt met elkaar concurreren in plaats van in de rechtbank. We hebben besloten onze Europese verzoeken tot verkoopverboden op basis van onze standaard essentiële patenten in te trekken om de keuze voor consumenten te beschermen", aldus het bedrijf.

Misbruik

Er loopt in Europa een onderzoek naar Samsung vanwege vermeend misbruik van standaard essentiële patenten. Deze patenten zijn ooit tot standaard benoemd omdat ze voor concurrenten moeilijk te omzeilen zijn.

De bedrijven die deze patenten in handen hebben moeten ze op een eerlijke manier en tegen een redelijke prijs aanbieden.

Of het intrekken van alle aanklachten een soort schikking met Apple betekent, is niet bekend. Beide bedrijven hebben elkaar in verschillende landen aangeklaagd. NU.nl heeft Apple Nederland om een reactie gevraagd.

Nederland

In Nederland werd eerder bepaald dat Apple een schadevergoeding moet betalen vanwege patentschending in iPhones en iPads. Apple verloor bovendien een zaak van Samsung over patenten rond touchscreens.

Samsung verloor zelf ook zaken in Nederland. Zo werd in 2011 al bekend dat de Galaxy S, S II en Ace softwarepatenten geschonden hebben. Onlangs werden daar oudere Galaxy-toestellen aan toegevoegd.

Lees alles over de wereldwijde patentoorlog

Review: HTC One M9 is teleurstellend mooi

Review: HTC One M9 is teleurstellend mooi
De HTC One M9 heeft een nieuwe camera en iets ander ontwerp dan de M8. Zijn kleine veranderingen voldoende om de concurrentiestrijd met Samsung en Apple te winnnen?

Speel Super Mario 64 in een browser

Speel Super Mario 64 in een browser
Om de kracht van browser-plugin Unity te tonen heeft een ontwikkelaar het eerste level van Super Mario 64 voor browsers speelbaar gemaakt.

Review: Bloodborne

Review: Bloodborne
Het nieuwe horroravontuur in de Souls-serie is bijzonder goed en onderscheidend.