Gepubliceerd: 
Laatste update: 
14 december 2012 12:01
14 december 2012 12:01

‘Whatsapp meest gebruikte app’

AMSTERDAM - WhatsApp is de meest gebruikte app onder Nederlandse smartphone- en tabletbezitters. De app eindigt daarmee boven Facebook en Wordfeud.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo, waarvan de resultaten online verschenen. Het onderzoeksbureau peilde van de lente onder 1100 smartphone- en tabletgebruikers welke apps werden opgestart, hoe vaak de browser wordt gebruikt en wat voor draadloze verbinding er wordt gebruikt.

Uit de resultaten blijkt dat WhatsApp de meest gebruikte applicatie is, gevolgd door respectievelijk Facebook, scrabblespel Wordfeud FREE, Twitter en Wordfeud.

Sociale bezigheden

Ook blijkt dat gebruikers veel meer gebruik maken van apps dan van de webbrowser van hun tablet of smartphone. Ze besteden 95 procent van hun tijd met hun mobieltje of tablet in apps en 5 procent in de browser.

De portable apparaten worden vooral gebruikt voor sociale bezigheden: 45 procent van de tijd op een smartphone of tablet gaat op aan het onderhouden van sociale contacten. Een kwart van de tijd wordt besteed aan games. Op pc’s ligt deze verhouding anders, aldus TNS Nipo: daar gaat 35 procent van de tijd op aan sociale bezigheden en 6 procent aan games.

Smartphones vaker gebruikt

Hoewel tablets populair zijn, worden smartphones nog wel het meest gebruikt voor apps en websurfen. Gebruikers besteden hier dagelijks 42 minuten aan op smartphones, tegenover 22 minuten op tablets.

Wat de internetverbinding betreft, blijkt wifi vooralsnog populairder dan 3g: tablet- en smartphonebezitters internetten in 60 procent van de gevallen via wifi, 3g neemt 40 procent voor zijn rekening.

 

Door: NU.nl/Jeffrey Weller

Eerdere berichten

Eerder

Robotlaboratorium

Professor Stefano Stramigioli ontwikkelt op de Universiteit Twente futuristische robots. NUtech neemt een kijkje in zijn laboratorium.

Lees het interview
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Laptop / tablet combi

De XPS 11 is een 11 inch-laptop, die ook graag een tablet wilt zijn. Lukt dat?

Lees de review

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer