Gepubliceerd: 
Laatste update: 
27 november 2012 11:26
27 november 2012 13:13

Lumia 920 pas in januari in Nederlandse winkels

AMSTERDAM - De Lumia 920, het nieuwe vlaggenschip van Nokia, en de goedkopere Lumia 820 liggen pas in januari in de Nederlandse winkels.

Dat laat Nokia desgevraagd aan NU.nl weten.

In diverse Europese landen en in de Verenigde Staten zijn de nieuwe toestellen al sinds begin november verkrijgbaar. Stella Jansen, woordvoerder Nokia Nederland, laat weten dat Nederland pas in januari aan de beurt is omdat het bedrijf de telefoons 'gefaseerd uitrolt'.

De Lumia 920 zal inclusief draadloze oplader 599 euro gaan kosten. De 820 kost 499 euro.

Lumia 920

De Lumia 920 heeft 32 GB aan opslagcapaciteit, 1 GB RAM-geheugen, een 1,5 GHz dualcore S4-processor van Qualcomm en een 4,5 inch scherm met 1280x768 pixels.

Bovendien is het toestel uitgerust met de cameratechnologie Pureview die eerder verwerkt werd in de 808 Pureview van Nokia. De camera is dan ook één van de onderdelen waar het Finse bedrijf bij de Lumia 920 op inzet.

De telefoon kan ook draadloos opgeladen worden, heeft een 2000 mAh-accu en is uitgerust met het nieuwe Windows Phone 8.

Lumia 820

Ook de goedkopere Lumia 820 draait op de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem en beschikt bovendien over dezelfde processor, maar een kleiner 4,3 inch scherm en minder opslagruimte (8 GB).

Ook de Pureviewtechnologie is niet in de 820 verwerkt en het ontwerp is iets meer afgerond dan bij de Lumia 920.

Lees hier onze review van Windows Phone 8

Door: NU.nl/Colin van Hoek
  • Deel:
  • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Eerdere berichten

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder

Beste apps

Dit keer een nadruk op simpele fotografie in ons overzicht van beste apps van de week, maar ook Koken met Aanbiedingen en simpeler scannen dan ooit.

Bekijk de apps

Popcorn Time

Popcorn Time is binnen een korte tijd enorm populair geworden. Vijf vragen over de berichte streamingdienst voor films en series.

Lees meer

Hands-on LG G3

Het nieuwe toestel van LG, de G3, heeft een groot scherm met hogere resolutie, een bijzondere camera en vernieuwde software. NUtech.nl kreeg het toestel alvast kort in handen.

Lees meer