Gepubliceerd: 
Laatste update: 
7 november 2012 13:34
7 november 2012 15:42

KPN wil Windows Phone 8 'substantieel aandeel' geven

AMSTERDAM - KPN en Nokia gaan in Nederland samenwerken om Windows Phone 8 een 'substantieel aandeel' te geven. KPN ziet vooral kansen voor de zakelijke markt.

Foto:  AFP

Dat laten de bedrijven woensdag weten.

"Ons vertrouwen in Windows Phone groeit met de dag en de behoefte aan een derde ecosysteem dat niet alleen onze klanten meer keuze biedt, maar ons als bedrijf ook meer opties geeft, is evident", aldus John van Vianen, CEO van KPN Zakelijke Markt.

Alle ruim negenhonderd medewerkers van de marketing- en salesafdeling bij KPN krijgen de komende tijd een Lumia 920 of Lumia 820. Deze apparaten draaien op het nieuwe Windows Phone 8.

Nieuw speelveld

Uit het persbericht kan opgemaakt worden dat het niet blijft bij een uitrol binnen het eigen bedrijf. KPN verwijst naar voordelen voor klanten en stelt: "De naadloze integratie tussen Windows 8 en Windows Phone 8 doet een nieuw speelveld ontstaan, dat voor de zakelijke markt ontzettend interessant is."

Stefan Simons, woordvoerder van KPN, laat aan NU.nl weten dat de provider geen partij kiest. "Het is goed voor consumenten dat zij de keuze hebben uit meerdere ecosystemen, maar we geven geen voorkeur of voordelen aan een bepaalde partij."

Simons benadrukt ook dat er voor een zakelijke insteek gekozen is omdat in de kantooromgeving veel Windows gebruikt wordt. "Maar ook voor de consumentenmarkt zien wij kansen", aldus de woordvoerder.

Marktaandeel

Het is Microsoft tot nu toe niet gelukt veel marktaandeel te veroveren met het mobiele besturingssysteem. Wereldwijd ligt het marktaandeel op 2 procent. Nokia en Microsoft hebben sinds vorig jaar een samenwerking waardoor de Finse telefoonfabrikant smartphones uitrust met Windows Phone.

Ook bijvoorbeeld HTC en Samsung maken Windows Phone 8-toestellen.

Nokia

Nokia is uiteraard blij met de samenwerking met KPN Zakelijke Markt. "Het onderstreept onze visie dat bedrijven en consumenten keuze willen en behoefte hebben een derde ecosysteem", vertelt Sebastiaan van Silfhout, Managing Director Nokia Benelux.

Lees onze review van Windows Phone 8

Door: NU.nl/Colin van Hoek
  • Deel:
  • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Eerdere berichten

Eerder

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder

Beste apps

Dit keer een nadruk op simpele fotografie in ons overzicht van beste apps van de week, maar ook Koken met Aanbiedingen en simpeler scannen dan ooit.

Bekijk de apps

Popcorn Time

Popcorn Time is binnen een korte tijd enorm populair geworden. Vijf vragen over de berichte streamingdienst voor films en series.

Lees meer

Hands-on LG G3

Het nieuwe toestel van LG, de G3, heeft een groot scherm met hogere resolutie, een bijzondere camera en vernieuwde software. NUtech.nl kreeg het toestel alvast kort in handen.

Lees meer