Gepubliceerd: 
Laatste update: 
29 oktober 2012 08:28
29 oktober 2012 13:36

Windows 8 werkt moeizaam op all-in-one-pc's

AMSTERDAM - Windows 8 kan problemen vertonen bij gebruik op all-in-one-pc’s. Het systeem lijkt nog niet goed te werken met de grote schermen.

Dat meldt the Wall Street Journal op basis van een woordvoerder van Microsoft.

Vrijdag 26 oktober toonde Microsoft in Taiwan, net als in tal van landen, voor het eerst Windows 8. Bij de presentatie haperde het systeem echter op de all-in-one-pc’s van Acer en Asus, twee fabrikanten uit Taiwan.

Medewerkers van Microsoft kregen bijvoorbeeld bepaalde applicaties niet goed afgesloten op de grote schermen. De fabrikanten verwezen journalisten vervolgens door naar de tablets die ook op het evenement aanwezig waren.

All-in-one-pc's zijn grote pc-schermen met touchscreen die geen losse desktopkast meer nodig hebben. Alle hardware zit in het scherm verwerkt.

Hardwareproblemen

Volgens Microsoft werden de problemen veroorzaakt door de gebrekkige hardware. "Het was een behoorlijke haastklus om alles af te krijgen voor de lancering. De gebruikservaring zal nog verbeteren", aldus Yi-Fang Chu, marketing manager bij Microsoft Taiwan.

"Het zijn hardwareproblemen, geen softwareproblemen. Het komt vooral door de grote schermen van de all-in-one-pc’s."

Soepeler

Een general manager van Microsoft Taiwan voegt er nog aan toe dat het sluiten van apps moeizaam verliep omdat de touchscreens nog nieuw zijn. Oliën van handen en vingers moeten de schermen na gebruik soepeler maken.

Asus en Acer wilden niet op de berichtgeving reageren, zo schrijft the Wall Street Journal. J.T. Wang, CEO van Acer, stelde eerder al dat hij twijfelt of Windows 8 wel in de smaak zal vallen bij consumenten.

Lees onze review: Windows 8 gewaagd en deels geslaagd

Door: NU.nl/Colin van Hoek
  • Deel:

Eerdere berichten

Eerder

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ‚Äč3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Robotlaboratorium

Professor Stefano Stramigioli ontwikkelt op de Universiteit Twente futuristische robots. NUtech neemt een kijkje in zijn laboratorium.

Lees het interview

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Laptop / tablet combi

De XPS 11 is een 11 inch-laptop, die ook graag een tablet wilt zijn. Lukt dat?

Lees de review

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer