Windows 8 werkt moeizaam op all-in-one-pc's

AMSTERDAM - Windows 8 kan problemen vertonen bij gebruik op all-in-one-pc’s. Het systeem lijkt nog niet goed te werken met de grote schermen.

Dat meldt the Wall Street Journal op basis van een woordvoerder van Microsoft.

Vrijdag 26 oktober toonde Microsoft in Taiwan, net als in tal van landen, voor het eerst Windows 8. Bij de presentatie haperde het systeem echter op de all-in-one-pc’s van Acer en Asus, twee fabrikanten uit Taiwan.

Medewerkers van Microsoft kregen bijvoorbeeld bepaalde applicaties niet goed afgesloten op de grote schermen. De fabrikanten verwezen journalisten vervolgens door naar de tablets die ook op het evenement aanwezig waren.

All-in-one-pc's zijn grote pc-schermen met touchscreen die geen losse desktopkast meer nodig hebben. Alle hardware zit in het scherm verwerkt.

Hardwareproblemen

Volgens Microsoft werden de problemen veroorzaakt door de gebrekkige hardware. "Het was een behoorlijke haastklus om alles af te krijgen voor de lancering. De gebruikservaring zal nog verbeteren", aldus Yi-Fang Chu, marketing manager bij Microsoft Taiwan.

"Het zijn hardwareproblemen, geen softwareproblemen. Het komt vooral door de grote schermen van de all-in-one-pc’s."

Soepeler

Een general manager van Microsoft Taiwan voegt er nog aan toe dat het sluiten van apps moeizaam verliep omdat de touchscreens nog nieuw zijn. Oliën van handen en vingers moeten de schermen na gebruik soepeler maken.

Asus en Acer wilden niet op de berichtgeving reageren, zo schrijft the Wall Street Journal. J.T. Wang, CEO van Acer, stelde eerder al dat hij twijfelt of Windows 8 wel in de smaak zal vallen bij consumenten.

Lees onze review: Windows 8 gewaagd en deels geslaagd

Lees meer over:

Pebble vreest Apple Watch niet

Pebble vreest Apple Watch niet
Smartwatch Pebble Time haalde 20,3 miljoen dollar op via Kickstarter en is niet bang voor lancering Apple Watch.

Review: Moto E is budgettopper

Review: Moto E is budgettopper
De vernieuwde Moto E met 4g-ondersteuning staat op eenzame hoogte in zijn prijsklasse.

Zelda voor Wii U uitgesteld

Zelda voor Wii U uitgesteld
De eerste echt nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Wii U gaat 2015 niet meer redden. Het spel zou ambitieuzer zijn geworden dan gepland.