Gepubliceerd: 
Laatste update: 
29 oktober 2012 08:28
29 oktober 2012 13:36

Windows 8 werkt moeizaam op all-in-one-pc's

AMSTERDAM - Windows 8 kan problemen vertonen bij gebruik op all-in-one-pc’s. Het systeem lijkt nog niet goed te werken met de grote schermen.

Dat meldt the Wall Street Journal op basis van een woordvoerder van Microsoft.

Vrijdag 26 oktober toonde Microsoft in Taiwan, net als in tal van landen, voor het eerst Windows 8. Bij de presentatie haperde het systeem echter op de all-in-one-pc’s van Acer en Asus, twee fabrikanten uit Taiwan.

Medewerkers van Microsoft kregen bijvoorbeeld bepaalde applicaties niet goed afgesloten op de grote schermen. De fabrikanten verwezen journalisten vervolgens door naar de tablets die ook op het evenement aanwezig waren.

All-in-one-pc's zijn grote pc-schermen met touchscreen die geen losse desktopkast meer nodig hebben. Alle hardware zit in het scherm verwerkt.

Hardwareproblemen

Volgens Microsoft werden de problemen veroorzaakt door de gebrekkige hardware. "Het was een behoorlijke haastklus om alles af te krijgen voor de lancering. De gebruikservaring zal nog verbeteren", aldus Yi-Fang Chu, marketing manager bij Microsoft Taiwan.

"Het zijn hardwareproblemen, geen softwareproblemen. Het komt vooral door de grote schermen van de all-in-one-pc’s."

Soepeler

Een general manager van Microsoft Taiwan voegt er nog aan toe dat het sluiten van apps moeizaam verliep omdat de touchscreens nog nieuw zijn. Oliën van handen en vingers moeten de schermen na gebruik soepeler maken.

Asus en Acer wilden niet op de berichtgeving reageren, zo schrijft the Wall Street Journal. J.T. Wang, CEO van Acer, stelde eerder al dat hij twijfelt of Windows 8 wel in de smaak zal vallen bij consumenten.

Lees onze review: Windows 8 gewaagd en deels geslaagd

Door: NU.nl/Colin van Hoek
  • Deel:

Eerdere berichten

Eerder

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder

Beste apps

Dit keer een nadruk op simpele fotografie in ons overzicht van beste apps van de week, maar ook Koken met Aanbiedingen en simpeler scannen dan ooit.

Bekijk de apps

Popcorn Time

Popcorn Time is binnen een korte tijd enorm populair geworden. Vijf vragen over de berichte streamingdienst voor films en series.

Lees meer

Hands-on LG G3

Het nieuwe toestel van LG, de G3, heeft een groot scherm met hogere resolutie, een bijzondere camera en vernieuwde software. NUtech.nl kreeg het toestel alvast kort in handen.

Lees meer