UPC lanceert nieuw multimediaplatform Horizon

AMSTERDAM - UPC heeft vrijdag een nieuwe mediabox gelanceerd met de naam Horizon. Tv-programma’s, films en series zijn op tablets en smartphones te bekijken en ook persoonlijke foto’s en video’s kunnen eenvoudig gedeeld worden via de mediabox.

De settopbox heeft naast een tv-ontvanger en een digitale recorder ook een draadloos internetmodem en een telefoonaansluiting.

Door alles in één apparaat te verwerken, hoopt UPC dat meer klanten een alles in één-pakket zullen afnemen met daarin tv, internet en telefonie. De mediabox is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

Smartphones en tablets

Via Horizon zijn ook apps op de tv beschikbaar zoals Youtube en Wikipedia. Ook kunnen tablets, smartphones en pc’s eenvoudig gekoppeld worden.

Daarna is het mogelijk om via een speciale app op de iPad 2 en nieuwe iPad tv-zenders live te bekijken. Ook is On Demand-aanbod zoals films en series te bekijken via andere apparaten dan de televisie.

De apps voor de iPad komen in de tweede helft van september beschikbaar. Via een laptop kan bijvoorbeeld via de browser naar programma’s gekeken worden.

Foto's delen

Bovendien kunnen persoonlijke foto’s en video’s die op tablets, smartphones en pc’s staan gedeeld worden met de mediabox. Daarna zijn ze op de tv te bekijken. Met de ingebouwde recorder kan 100 uur aan programma’s opgenomen worden.

Vanwege de zes tuners kunnen bovendien vier programma’s tegelijkertijd opgenomen worden.

Tot slot heeft UPC het uiterlijk van de interface aangepast en kunnen tablets en smartphones gebruikt worden als afstandsbediening.

Verkrijgbaar

De mediabox is voor bestaande en nieuwe klanten beschikbaar. Dat is voorlopig alleen in combinatie met twee speciale pakketten. Bestaande klanten kunnen deze pakketten ook afsluiten als vervanging van het huidige abonnement.

Over enkele weken volgen meer pakketten.

Multimediaplatform Horizon

Lees meer over:

OM start onderzoek naar Uberpop

OM start onderzoek naar Uberpop
Openbaar ministerie merkt taxidienst als verdachte aan na uitspraak rechter die chauffeurs boetes van 1500 euro oplegt.

EU versus Google

EU versus Google
Na vijf jaar aan onderzoek heeft de Europese Commissie Google dan toch officieel beschuldigd van machtsmisbruik op de Europese markt.  

Uber Nederland start petitie

Uber Nederland start petitie
Controversiële taxi-app verzamelt handtekeningen tegen het verbod op particulierendienst Uberpop.