Gepubliceerd: 
Laatste update: 
7 september 2012 11:47
7 september 2012 11:52

UPC lanceert nieuw multimediaplatform Horizon

AMSTERDAM - UPC heeft vrijdag een nieuwe mediabox gelanceerd met de naam Horizon. Tv-programma’s, films en series zijn op tablets en smartphones te bekijken en ook persoonlijke foto’s en video’s kunnen eenvoudig gedeeld worden via de mediabox.

UPC

De settopbox heeft naast een tv-ontvanger en een digitale recorder ook een draadloos internetmodem en een telefoonaansluiting.

Door alles in één apparaat te verwerken, hoopt UPC dat meer klanten een alles in één-pakket zullen afnemen met daarin tv, internet en telefonie. De mediabox is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

Smartphones en tablets

Via Horizon zijn ook apps op de tv beschikbaar zoals Youtube en Wikipedia. Ook kunnen tablets, smartphones en pc’s eenvoudig gekoppeld worden.

Daarna is het mogelijk om via een speciale app op de iPad 2 en nieuwe iPad tv-zenders live te bekijken. Ook is On Demand-aanbod zoals films en series te bekijken via andere apparaten dan de televisie.

De apps voor de iPad komen in de tweede helft van september beschikbaar. Via een laptop kan bijvoorbeeld via de browser naar programma’s gekeken worden.

Foto's delen

Bovendien kunnen persoonlijke foto’s en video’s die op tablets, smartphones en pc’s staan gedeeld worden met de mediabox. Daarna zijn ze op de tv te bekijken. Met de ingebouwde recorder kan 100 uur aan programma’s opgenomen worden.

Vanwege de zes tuners kunnen bovendien vier programma’s tegelijkertijd opgenomen worden.

Tot slot heeft UPC het uiterlijk van de interface aangepast en kunnen tablets en smartphones gebruikt worden als afstandsbediening.

Verkrijgbaar

De mediabox is voor bestaande en nieuwe klanten beschikbaar. Dat is voorlopig alleen in combinatie met twee speciale pakketten. Bestaande klanten kunnen deze pakketten ook afsluiten als vervanging van het huidige abonnement.

Over enkele weken volgen meer pakketten.

Door: NU.nl/Colin van Hoek
  • Deel:

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder

Beste apps

Dit keer een nadruk op simpele fotografie in ons overzicht van beste apps van de week, maar ook Koken met Aanbiedingen en simpeler scannen dan ooit.

Bekijk de apps

Popcorn Time

Popcorn Time is binnen een korte tijd enorm populair geworden. Vijf vragen over de berichte streamingdienst voor films en series.

Lees meer

Hands-on LG G3

Het nieuwe toestel van LG, de G3, heeft een groot scherm met hogere resolutie, een bijzondere camera en vernieuwde software. NUtech.nl kreeg het toestel alvast kort in handen.

Lees meer