Foto HP-tablet met Windows 8 duikt op

Laatste update:  28 april 2012 10:16 info

AMSTERDAM - Er is online een foto verschenen van wat mogelijk de eerste Windows 8-tablet is. Het gaat om Hewlett Packards Slate 8 die gericht is op de zakelijke markt.

Dat meldt Neowin.

De afbeelding toont een mockup van het apparaat en zou afkomstig zijn uit een interne presentatie in de Verenigde Staten. De Slate 8 heeft een 10.1 inch-scherm en draait Windows 8 Professional.

Uit de tekst op de foto blijkt verder dat de tablet 9,2 millimeter dun is, 0,68 kg weegt en een accuduur van 8 tot 10 uur heeft.

hp

Het aparaat met x86-processor is verder voorzien van extra programma’s ter bescherming van gegevens en er is een mogelijkheid om te werken met een stylus.

HP zegt tegen website ZDnet dat het niet reageert op geruchten of speculaties.

Het is al langer bekend dat HP bezig met is met de ontwikkeling van Windows 8-tablets. CEO Meg Whitman liet weten dat de eerste 'iPad-rivaal' nog voor het einde van 2012 uit moet komen.

De Intelmodellen zouden gebaseerd zijn op de volgende generatie Atom Clover Trail-processor van het bedrijf en komen in twee versies. De eerste zou een hybride laptop-tablet zijn en de tweede een traditionele tablet die gericht is op zakelijke gebruikers.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Apple Watch

Met de Apple Watch doet de iPhone-maker mee op de smartwatchmarkt. Zorgt dat voor een revolutie? Onze eerste indruk.

Lees verder
Banner NUjournaal Tech

Samsung

Een nieuwe Samsung-telefoon zou worden voorzien van een volledig metalen behuizing.

Lees verder

Tablets op techbeurs IFA

Tablets stonden dit jaar niet centraal op de techbeurs IFA in Berlijn. Toch presenteerden onder meer Samsung en Asus nieuwe tablets. Een hands-on.

Lees de hands-on