Vodafone biedt gratis bellen aan als compensatie storing

AMSTERDAM - Vodafone biedt klanten vier dagen gratis bellen en smsen aan als compensatie voor de storing van vorige week.

Dit maakt de telefoonaanbieder donderdag bekend. Alle klanten kunnen van 2 tot en met 5 mei de gehele dag gratis bellen en smsen.

Dit geldt voor zowel prepaid-klanten als abonnees en betreft nationale telefoongesprekken en sms-berichten naar zowel Vodafone-klanten als klanten op netwerken van andere telecomaanbieders. Klanten met een data-abonnement voor tablets krijgen 10 procent korting op het abonnement in de maand mei.

Vodafone kampte sinds vorige week woensdagochtend met een grote storing als gevolg van een brand in Rotterdam. Een netwerkcentrale raakte daardoor beschadigd.

De oorzaak van de brand blijft onduidelijk, maar de politie laat dinsdag weten dat ze niet uitgaat van een misdrijf.

Onvoldoende

De Consumentenbond vindt het gebaar dat Vodafone naar zijn klanten maakt onvoldoende. Dat zei een woordvoerster donderdag. Vodafone biedt al zijn klanten 4 dagen gratis bellen en sms'en als compensatie voor de storing van vorige week.

''Dit is in onze ogen niet voldoende'', aldus een woordvoerster van de Consumentenbond. ''Wij zijn al langer voorstander van een wettelijke regeling, zodat consumenten weten waar ze recht op hebben en ze dus niet afhankelijk zijn van een gebaar.''

Die kosten die klanten maakten omdat ze niet met Vodafone konden bellen krijgen ze nu niet vergoed, en dat kan volgens de Consumentenbond niet.

De wettelijke regeling moet volgens de woordvoerster daarom aan twee voorwaarden voldoen. Er moet sprake zijn van een onkostenvergoeding, zodat klanten gemaakte kosten altijd terugkrijgen. En ook moeten consumenten compensatie krijgen voor de dienst die is uitgevallen.

Lees meer over:

Apple vs Samsung

Apple vs Samsung
Apple is na drie jaar weer eens marktleider op de smartphonemarkt, maar moet die plek wel delen met Samsung.

Vleermuis-robot

Vleermuis-robot
Wetenschappers hebben een robot gemaakt die is geïnspireerd op de vampiervleermuis die zowel kan vliegen als lopen.

iPad 5 jaar

iPad 5 jaar
De iPad bestaat deze week vijf jaar. Acht redenen waarom de verkoop inzakt.