KPN brengt tv-kijken naar Androidtablets

Laatste update:  20 december 2011 11:09 info

AMSTERDAM – KPN brengt dinsdag een app uit waarmee klanten live tv kunnen kijken via Androidtablets. Ook worden nieuwe smartphone-applicaties gelanceerd.

KPN

Sinds september is het al mogelijk om via de iPad tv te kijken, maar dinsdag worden daar ook Androidtablets aan toegevoegd. Bovendien wordt de iPad-app uitgebreid.

Daarnaast zal KPN dinsdag aparte applicaties lanceren voor de iPhone en Androidtelefoons. Met deze apps kunnen klanten de programmagids bekijken en op afstand opnemen.

De grootste lancering is echter die van de bovengenoemde tabletapplicatie voor Android waarmee klanten live televisie kunnen kijken via hun tabletcomputer. NU.nl kreeg al even de kans om met de nieuwe app te spelen.

Aanbod

Het is mogelijk om uit twintig zenders te kiezen waaronder alle grote Nederlanders zenders en een aantal extra kanalen als CNN en National Geographic. Kijkers kunnen gemakkelijk tussen de zenders heen en weer switchen en krijgen desgevraagd de live uitzendingen die op dat moment op tv zijn te zien.

Zo is het mogelijk om op de bank met de tv aan naar de ene zender te kijken en daarnaast of ergens anders in en rond het huis naar een heel andere zender. Ook kan de tablet bijvoorbeeld gebruikt worden om in slaapkamers naar programma’s te kijken en is een tweede (of derde) tv minder snel nodig, aldus KPN.

Opnemen

Klanten kunnen via de app voor Androidtablets ook programma’s opnemen en beheren. Deze functionaliteit is ook aan de al bestaande iPad-app toegevoegd. Zo zijn bijvoorbeeld Uitzending Gemist en RTL Gemist beschikbaar en zijn de meest recente gemiste programma’s in één overzicht te zien.

De app past de kwaliteit van de video’s aan aan de bandbreedte die beschikbaar is zodat ook op iets minder snelle internetverbindingen altijd uitzendingen beschikbaar zijn.

Videotheek

Op termijn wil KPN ook de digitale videotheek die klanten via de settopbox kunnen raadplegen, beschikbaar maken op de tabletapplicaties. Over deze rechten wordt echter nog onderhandeld. Hoe lang de huurfunctionaliteit nog op zich laat wachten is niet bekend.

Wel is duidelijk dat in de eerste helft van 2012 ook smartphones uitgerust zullen worden met live tv kijken. Ziggo maakte vorige week bekend dat dat bij deze aanbieder al kan.

Om de applicatie te gebruiken is geen extra betaling nodig. De klant moet internet en interactieve tv van KPN afnemen. Om opnames te kunnen beheren en terugkijken is het Opnemen Pakket nodig van 5 euro per maand.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder

Beste apps

Dit keer een nadruk op simpele fotografie in ons overzicht van beste apps van de week, maar ook Koken met Aanbiedingen en simpeler scannen dan ooit.

Bekijk de apps

Popcorn Time

Popcorn Time is binnen een korte tijd enorm populair geworden. Vijf vragen over de berichte streamingdienst voor films en series.

Lees meer

Hands-on LG G3

Het nieuwe toestel van LG, de G3, heeft een groot scherm met hogere resolutie, een bijzondere camera en vernieuwde software. NUtech.nl kreeg het toestel alvast kort in handen.

Lees meer