'Apple sloot bewust geen licenties af'

Laatste update:  26 september 2011 10:58 info

DEN HAAG – Apple heeft bewust geen licenties afgesloten op octrooien van Samsung en heeft discussies over de situatie genegeerd.

Foto:  AFP

Dat stelt de advocaat van Samsung maandag in de rechtbank in Den Haag waar een kort geding tussen de twee bedrijven dient.

De juridische man van Samsung vertelde aan de rechter dat Apple bij de invoering van de iPhone in Nederland in 2008 bewust geen licenties afsloot en ook de licenties voor Samsungoctrooien op het gebied van 3G-verbindingen negeerde.

Oren gesloten

Later werden volgens de advocaat de oren gesloten voor discussies rond het afsluiten van licenties. “In 2011 besloot Apple rechtszaken te starten tegen concurrenten op het gebied van octrooien om druk uit te oefenen. En nu wordt een stofwolk opgeworpen rond het afsluiten van licenties. Het is nu te laat.”

"Apple heeft stelselmatig en bewust octrooirechten van Samsung geschonden."

Bewijzen

Apple stelt dat de producenten van bepaalde onderdelen van 3G-apparaten wel de licenties van Samsung heeft gekocht en dat er dus geen probleem is. Samsung vindt dat Apple er niet ingeslaagd is dit te bewijzen.

Samsung eist nu een verbod op 3G-apparaten van Apple zoals de iPhone en iPad. Veel andere fabrikanten hebben deze licenties wel afgesloten. Maandag wordt een bezwaar van Apple behandeld. De iPhonemaker stelt dat de licenties te breed zijn om een verbod op te eisen.

"Er kan wel een verbod geëist worden op basis van deze brede octrooien omdat Apple jaren heeft geweigerd licenties af te sluiten", aldus de advocaat van Samsung.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Surface Pro 3

Microsoft zet de Surface Pro 3 als laptop in plaats van tablet in de markt. Slaagt het product als laptop wel?

Bekijk onze review
Banner NUjournaal Tech

Xperia Z3 Tablet Compact

Sony komt net als veel andere bedrijven met een kleinere tablet. De Xperia Z3 Tablet Compact is inmiddels verschenen op een foto en er zijn specificaties uitgelekt.

Lees verder

Windows 9

Windows 9 wordt naar verwachting op 30 september aangekondigd en zal in het voorjaar van 2015 gelanceerd worden. Inmiddels zijn al veel screenshots en details gelekt

Bekijk screenshots

Reviews

Wil jij weten wat de beste telefoon of tablet is? NUtech.nl test regelmatig producten en bundelt die in een rubriek.

Bekijk recente reviews