Samsung eist Nederlands verbod op iPhone en iPad

Laatste update:  23 september 2011 16:42 info

AMSTERDAM – Samsung eist in Nederland een verbod op de iPhone en iPad. Alle 3G-producten van Apple moeten volgens Samsung uit de winkel vanwege patentschending.

Foto:  AFP

Dat meldt Webwereld op basis van de aanklachten bij de rechtbank in Den Haag. Samsung bevestigt dat er maandag een kort geding plaatsvindt.

De eis zou echter voortkomen uit een eerdere Nederlandse rechtszaak die Apple is gestart. "Dit is een tegenvordering die uitgesproken is in de rechtszaak met Apple op 10 en 11 augustus."

Algemene patenten

Samsung eist een import-, handels- en verkoopverbod voor alle iPhones en iPads die 3G-technologie gebruiken. Samsung eist dat verbod niet alleen voor Apple, maar ook voor vijf BV’s die de producten distribueren en verkopen.

Maandag behandelt de rechter op verzoek van Apple de vraag of op basis van hele algemene patenten wel een verbod kan worden afgedwongen.

Boetes

Samsung wil dat de Appleproducten uit de winkels worden gehaald en eist dat er anders boetes uitgedeeld worden.

Een eventueel verbod zou ook gelden voor een toekomstige iPhone 5. In de aanklacht staat namelijk: "Het verbod geldt in het bijzonder, maar niet uitsluitend voor de meest recente Apple producten iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 en iPad 2."

Samsung eist volgens Webwereld één miljoen euro voor elke overtreding van het verbod en voor elke dag dat de overtreding begaan wordt.

Licentie

Het gaat om vier cruciale patenten om 3G-verbinding op smartphones en tablet te regelen. Omdat de patenten zo belangrijk zijn mag Samsung Apple een licentie niet weigeren, schrijft de ICT-nieuwssite. Dit betekent dat als Apple vraagt of ze een licentie mogen kopen voor het gebruik van de technieken, Samsung dit verzoek niet kan negeren.

Agressief

Samsung liet donderdag al weten een agressievere aanpak te gaan hanteren in de juridische strijd met Apple. De iPhoneproducent kreeg het onlangs voor elkaar de Galaxy S, S II en Ace te verbieden in Nederland.

Bovendien dienen er rechtszaken in tal van andere landen omdat onder meer de Galaxy Tab te veel zou lijken op de iPad.

Alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder

Beste apps

Dit keer een nadruk op simpele fotografie in ons overzicht van beste apps van de week, maar ook Koken met Aanbiedingen en simpeler scannen dan ooit.

Bekijk de apps

Popcorn Time

Popcorn Time is binnen een korte tijd enorm populair geworden. Vijf vragen over de berichte streamingdienst voor films en series.

Lees meer

Hands-on LG G3

Het nieuwe toestel van LG, de G3, heeft een groot scherm met hogere resolutie, een bijzondere camera en vernieuwde software. NUtech.nl kreeg het toestel alvast kort in handen.

Lees meer