Nederlandse mobiele telefoon alleen om te bellen

Laatste update:  13 september 2010 09:45 info

AMSTERDAM – John's Phone is een nieuwe mobiele telefoon zonder poespas. Het mobieltje kan enkel gebruikt worden waarvoor het bedoeld is: bellen en gebeld worden.

John's Phone is bedacht door het Nederlandse ontwerpbureau John Doe. Het toestel kent geen display, maar enkel 10 cijfers en een 'hello'- en 'goodbye'-toets om op te nemen en de verbinding weer te verbreken.

Wel is er nog een mogelijkheid om tien nummers achter de voorkeuzetoetsen op te slaan, is de telefoon simlockvrij en geldt er een stand-by tijd van ruim drie weken.

De rest van de nummers kan in het notitieboekje worden geschreven, dat achter in de rug van het apparaat zit ingebouwd.

Informatiekanalen

Diederiekje Bok, een van de creatieven achter het concept: "In deze tijd waarin de overdaad aan keuzes en informatiekanalen benauwend kan werken, is het fijn om een eenvoudige gadget te ontwikkelen."

De telefoon zou volgens de bedenkers vooral handig zijn als extra telefoon tijdens het reizen, sporten of een weekendje survivallen.

"Met John's phone ben je altijd bereikbaar voor je nabije familie en vrienden zodat de smartphone uit kan wanneer de rest van de wereld er even niet toe doet", aldus Bok.

Dumbphone

Op de technologie- en designwebsite Bright wordt de 'dumbphone' (tegenovergestelde van smartphone) omschreven als 'een nieuwe gadget met Hollandse humor'.

John's Phone kent namelijk drie zogenoemde 'easter eggs'. Oftewel verborgen functionaliteiten waarmee de ontwerpers de telefoon als grappig en luchtig willen wegzetten.

Legoblok

De reacties op het simpele mobieltje zijn wisselend, zo schrijft een recensent van Bright. "Als je dit legoblok uit je zak haalt, krijg je meteen commentaar, heb ik afgelopen week ervaren."

"De reacties varieerden van 'wat een coole bak!', 'kun je daar de garage mee open doen?' tot 'die moet ik hebben, om mee te showen'." John's Phone is vanaf 1 oktober vooralsnog alleen in Nederland te koop in de webwinkel en in de Bijenkorf.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Robotlaboratorium

Professor Stefano Stramigioli ontwikkelt op de Universiteit Twente futuristische robots. NUtech neemt een kijkje in zijn laboratorium.

Lees het interview
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Laptop / tablet combi

De XPS 11 is een 11 inch-laptop, die ook graag een tablet wilt zijn. Lukt dat?

Lees de review

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer