Gepubliceerd: 
Laatste update: 
9 januari 2013 23:03
9 januari 2013 23:31

Samsung toont smartphone met flexibel scherm

LAS VEGAS - Samsung heeft een smartphone onthuld die een buigbaar scherm heeft. Het gaat nog om een prototype.

AFP

De telefoon met het zogenoemde Youm-scherm werd getoond op een presentatie tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Het gaat niet om een traditionele smartphone. Het apparaat heeft aan de onderkant afgesloten behuizing met daarboven het flexibele scherm.

Details over dit specifieke toestel of wanneer flexibele schermen voor consumenten beschikbaar komen, werden niet gedeeld. Tijdens de presentatie draaide de telefoon op Windows Phone 8.

Consumenten

Diverse media hebben recentelijk op basis van anonieme bronnen al gemeld dat Samsung de productie van flexibele schermen in 2013 wil opstarten en de eerste producten later dit jaar nog gaat verkopen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse fabrikant flexibele schermen toont. Eerder gebeurde dit al op andere beurzen. De schermen worden wel elke keer iets flexibeler.

Lees alles over gadgetbeurs CES

Door: NU.nl/Colin van Hoek

Eerdere berichten

Eerder

Reuzetablets

Samsung heeft de Galaxy Tab Pro en Note Pro met een scherm van 12,2 inch onthuld. NUtech ging op gadgetbeurs CES alvast met de grote tablets aan de slag.

Lees de hands-on

Robot speelt pion

Minirobot Ozobot kan rijden en lijnen herkennen en kan gebruikt worden als bewegende pion op tabletschermen.

Bekijk de video

Selfie-camera

Canon heeft een camera aangekondigd die een selfie maakt op het moment dat er een foto wordt geschoten. Per direct uploaden kan via wifi of nfc.

Lees meer