Gepubliceerd: 
Laatste update: 
9 januari 2013 02:46
9 januari 2013 07:47

Panasonic onthult 4K-tablet van 20 inch

LAS VEGAS - Panasonic heeft op gadgetbeurs CES een 20 inch tablet getoond met een 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels.

AFP

Het apparaat draait op Windows 8 en is dus fors groter dan de gemiddelde tablet. Naast het formaat en de resolutie zijn er weinig specificaties bekendgemaakt.

Volgens diverse Amerikaanse media draait de 4K-tablet op een Intel Core i5-processor.

Omdat het model dat op gadgetbeurs CES getoond wordt nog geen definitieve versie is, ontbreken nog veel details. De tablet is een prototype van een apparaat dat Panasonic later op de markt wil brengen.

Wanneer het apparaat beschikbaar moet zijn en voor welke prijs is ook nog niet duidelijk. Het bedrijf lijkt de tablet vooral op de zakelijke markt te richten.

Het aantal pixels is in ieder geval opvallend. De 4K-resolutie is tot nu toe alleen in tv’s uitgebracht door bijvoorbeeld Sony, Sharp, Samsung en LG. De gemiddelde tablet blijft nu nog steken op 1080 x 1920 pixels.

Lees alles over gadgetbeurs CES

Door: NU.nl/Colin van Hoek

Eerdere berichten

Eerder

Reuzetablets

Samsung heeft de Galaxy Tab Pro en Note Pro met een scherm van 12,2 inch onthuld. NUtech ging op gadgetbeurs CES alvast met de grote tablets aan de slag.

Lees de hands-on

Robot speelt pion

Minirobot Ozobot kan rijden en lijnen herkennen en kan gebruikt worden als bewegende pion op tabletschermen.

Bekijk de video

Selfie-camera

Canon heeft een camera aangekondigd die een selfie maakt op het moment dat er een foto wordt geschoten. Per direct uploaden kan via wifi of nfc.

Lees meer