Computers te besturen met ogen dankzij nieuwe interface

Laatste update:  10 januari 2012 12:52 info

AMSTERDAM – Het Amerikaanse Tobii laat op gadgetbeurs CES in Las Vegas ‘Gaze’ zien, een nieuwe gebruikersinterface die het mogelijk maakt om Windows 8-computers met de ogen te besturen.

Met Gaze kan men de cursor op het scherm in Windows 8 bedienen door naar de plek te kijken, waar men de muisaanwijzer wil hebben. Ook zou het mogelijk zijn om met de ogen te scrollen en voorwerpen op het scherm te selecteren.

De technologie maakt gebruik van speciale software in combinatie met een balkvormige scanner onder de monitor, die meet waar de ogen op gericht zijn. Om commando’s te geven moet men nog wel de vingers en een touchpad of muis gebruiken, aldus Tobii. Gaze zou over ongeveer een jaar klaar zijn voor gebruik door consumenten.

Lees alles over gadgetbeurs CES

 

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Reuzetablets

Samsung heeft de Galaxy Tab Pro en Note Pro met een scherm van 12,2 inch onthuld. NUtech ging op gadgetbeurs CES alvast met de grote tablets aan de slag.

Lees de hands-on

Robot speelt pion

Minirobot Ozobot kan rijden en lijnen herkennen en kan gebruikt worden als bewegende pion op tabletschermen.

Bekijk de video

Selfie-camera

Canon heeft een camera aangekondigd die een selfie maakt op het moment dat er een foto wordt geschoten. Per direct uploaden kan via wifi of nfc.

Lees meer