Formule 1

Hamilton noemt zege in regenrace 'erg makkelijk'

Lewis Hamilton sprak zondag ondanks de moeilijke omstandigheden op het kletsnatte circuit van Interlagos van een "gemakkelijke zege". De Brit leidde de tumultueuze Grand Prix van Brazilië van start tot finish. 

"Dit was waarschijnlijk een van mijn eenvoudigste overwinningen in de Formule 1. Ik ben nooit gespind en heb geen ander moeizaam moment gehad. Het ging redelijk soepel", zei Hamilton tegen Motorsport.com.

Hamilton bleef teamgenoot Nico Rosberg elf seconden voor. Met zijn zege voorkwam de huidige wereldkampioen dat de Duitser in Sao Paulo de wereldtitel greep.

Tijdens de laatste GP van het seizoen, over twee weken in Abu Dhabi, verdedigt Rosberg een voorsprong van twaalf punten op de Brit.

Senna

Hamilton debuteerde in 2007 in de Formule 1 maar won nooit eerder in Brazilië. Een zege in het land van zijn grote held Ayrton Senna was altijd een doel voor de 31-jarige Brit.

"Ik heb er vanwege Senna als kleine jongen van gedroomd om hier te kunnen winnen. Deze ervaring voelt onwerkelijk, ik zal het pas later echt gaan beseffen."

Over twee weken hoopt Hamilton zijn wereldtitel te prolongeren. "Ik ben op jacht, dat is alles wat ik kan doen. Het team heeft me een goede wagen gegeven, die nu ook betrouwbaar is", doelde hij op problemen met zijn Mercedes in meerdere races dit jaar. "Abu Dhabi is een goede baan voor mij."

Rosberg

Rosberg leek tijdens de race risico's te vermijden en toonde zich tevreden met een tweede plaats. "Ik kan goed leven met het resultaat in Brazilië. Al hoopte ik natuurlijk te winnen."

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Rosberg aan een derde plek voldoende om wereldkampioen te worden.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie