Formule 1

FIA stelt onderzoek in naar bijna-ongeluk met marshal in Singapore

De internationale autosportbond FIA gaat onderzoeken hoe het kan dat de Formule 1-coureurs zondag na een onderbreking in de Grand Prix van Singapore weer vol gas hun weg vervolgden terwijl er nog een marshal op het circuit liep.

De man, die met een aantal collega's de brokstukken van een crash bij de start van Force India-rijder Nico Hülkenberg had opgeruimd, was vermoedelijk over het hoofd gezien door de wedstrijdleiding die het sein gaf de race te hervatten.

De FIA wil onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren om een herhaling te voorkomen.

De wedstrijdleiding had tot drie keer toe bevestigd dat de weg weer vrij was, maar op beelden was te zien hoe een laatste marshal zich uit de voeten maakte op het moment dat Mercedes-rijder Nico Rosberg en de rest van het veld in volle vaart in aantocht waren.

"Dit was erg gevaarlijk'', zei Mercedes-baas Toto Wolff. "Ik ben blij dat dit goed is afgelopen.''

Ook Rosberg was blij dat er niks ernstigs was gebeurd. "Het was nogal gevaarlijk", zei de winnaar van de race in Singapore. "Ik denk dat hij net als wij de herstart nog niet hadden verwacht, want die was nogal abrupt. Maar hij wist zich net op tijd uit de voeten te maken, dus het was oké."

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.
Tip de redactie