Formule 1

Mercedes legt Hamilton en Rosberg geen teamorders op

De coureurs van Mercedes mogen tegen elkaar blijven racen. Het team legt Lewis Hamilton en Nico Rosberg geen teamorders op.

De twee kemphanen in de strijd om de WK-titel hadden donderdag een gesprek met teambazen Toto Wolff en Paddy Lowe, nadat Rosberg en Hamilton zondag bij de Grand Prix van Oostenrijk tegen elkaar knalden.

Dat gebeurde eerder dit seizoen ook al in Canada en Spanje. Met name in Barcelona had dat zware gevolgen, want beide coureurs vielen uit. Max Verstappen won daarna de race.

"Onze rijders zijn geïnformeerd dat zij vrij blijven om te strijden om de wereldtitel. Dat is ook de essentie van de Formule 1."

Passie

"Vanwege onze passie voor de sport willen we hen zien racen en dat willen de fans ook", meldde Mercedes. Het team heeft beide coureurs wel opgeroepen om de waarden van het team te blijven respecteren. 

"De drie incidenten in de afgelopen vijf wedstrijden hebben ons meer dan 50 punten gekost in het constructeurskampioenschap. Als de coureurs de omgangsregels niet respecteren, zit er voor ons niets anders op dan het toepassen van teamorders."

Ondanks alle aanvaringen staat Mercedes nog altijd royaal aan kop in de strijd om de constructeurstitel. Het gat met nummer twee Ferrari is 103 punten. Individueel staat Rosberg aan de leiding met 153 punten, 11 meer dan Hamilton.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie