Formule 1

Vettel wil dat Formule 1 gevaarlijk blijft

Sebastian Vettel vindt dat Formule 1 in zekere mate gevaarlijk moet blijven om niet aan aantrekkingskracht in te boeten. 

Dat zei de viervoudig wereldkampioen op een conferentie van de FIA in Turijn, waar over de toekomst van de koningsklasse van de autosport werd gediscussieerd. 

Vettel waardeert de ontwikkelingen op veiligheidsgebied in de Formule 1, maar volgens de Ferrari-coureur blijft een compromis noodzakelijk. 

"Het is een lastige balans", aldus Vettel tegenover Motorsport.com. "Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat de sport op een bepaalde manier gevaarlijk moet blijven. Dat is wat mensen aantrekkelijk vinden. Als er geen gevaar meer is hebben mensen niet meer het gevoel dat het rijden in een Formule 1-auto iets is wat ze zelf niet kunnen. Dan wordt het saai."

Baku

Vettel noemde het stratencircuit in Baku waar afgelopen weekend de Grand Prix van Europa werd verreden als een goed voorbeeld van het balanceren tussen gevaar en veiligheid. De baan in de Azerbeidzjaanse hoofdstad kreeg vanwege de hoge snelheden en relatief kleine uitloopstroken veel kritiek. 

"Er werd in de aanloop gezegd dat het te gevaarlijk was, maar daar ben ik het niet mee eens", stelde Vettel. 

"De FIA en de mensen in Baku hebben op een geweldige manier het circuit geplaatst op een plek waar dat eigenlijk niet thuishoort. Dat was fantastisch. Het is een spectaculaire baan en er is weinig ruimte om fouten te maken. Dat maakt racen zo spannend."

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie