Formule 1

Red Bull-adviseur Marko voorziet lastige race voor Verstappen in Baku

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko denkt dat Max Verstappen en zijn teammaat Daniel Ricciardo een lastige race tegemoet gaan in Azerbeidzjan.

Het gloednieuwe circuit in Baku is volgens de 73-jarige Oostenrijker niet gebouwd voor de wagens van Red Bull. Ze komen snelheid tekort op het rechte stuk van het circuit, dat liefst 2,2 kilometer lang is.

"In onze berekeningen gaan we op dat rechte stuk 1,2 seconde verliezen. En hoewel we een voortreffelijke auto hebben, kunnen we dat verlies in de bochten nooit goedmaken", aldus Marko. "Dat extreem lange stuk is duidelijk niet in ons voordeel.''

Marko hoopt niettemin dat Verstappen en Ricciardo het Mercedes en Ferrari lastig kunnen maken in Azerbeidzjan. Hij roemde de vierde plaats van Verstappen in de Grand Prix van Canada.

De oud-Formule 1-coureur genoot vooral de spectaculaire manier waarop hij in de slotronden Nico Rosberg van Mercedes van zich wist af te houden. "Dat was het hoogtepunt van de race."

Vrijdag staan in Baku de eerste twee vrije trainingen op het programma. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie. Op zondag start om 15.00 uur de race.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie