Formule 1

Red Bull-adviseur Marko voorziet lastige race voor Verstappen in Baku

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko denkt dat Max Verstappen en zijn teammaat Daniel Ricciardo een lastige race tegemoet gaan in Azerbeidzjan.

Het gloednieuwe circuit in Baku is volgens de 73-jarige Oostenrijker niet gebouwd voor de wagens van Red Bull. Ze komen snelheid tekort op het rechte stuk van het circuit, dat liefst 2,2 kilometer lang is.

"In onze berekeningen gaan we op dat rechte stuk 1,2 seconde verliezen. En hoewel we een voortreffelijke auto hebben, kunnen we dat verlies in de bochten nooit goedmaken", aldus Marko. "Dat extreem lange stuk is duidelijk niet in ons voordeel.''

Marko hoopt niettemin dat Verstappen en Ricciardo het Mercedes en Ferrari lastig kunnen maken in Azerbeidzjan. Hij roemde de vierde plaats van Verstappen in de Grand Prix van Canada.

De oud-Formule 1-coureur genoot vooral de spectaculaire manier waarop hij in de slotronden Nico Rosberg van Mercedes van zich wist af te houden. "Dat was het hoogtepunt van de race."

Vrijdag staan in Baku de eerste twee vrije trainingen op het programma. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie. Op zondag start om 15.00 uur de race.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.
Tip de redactie