Rosberg was boos op Hamilton na aanvaring bij start in Canada

Nico Rosberg was "over de zeik" over het incident met zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton in de eerste ronde van de Grand Prix van Canada zondag.

De leider in het WK kwam als vijfde over de streep nadat hij in de openingsronde een aanvaring had met Hamilton en door het gras moest. Rosberg viel ver terug en zag zijn voorsprong in het WK door de winst van Hamilton opnieuw teruglopen.

"Vettel had een goede start, ik een redelijke en Lewis had een zeer slechte start", beschrijft Rosberg de situatie in gesprek met Motorsport.com.

"Ik zat aan de buitenkant van Lewis, net als in Barcelona toen het wel goed ging. Ik probeerde het nu weer, maar Lewis gooide de deur hard dicht. We raakten elkaar en ik moest het gras in. Dat was het, het werkte dit keer niet."

Terugvechten

Rosberg was na de race al iets afgekoeld. "Ik was op het moment erg 'pissed off', maar uiteindelijk is het racen en is het mijn taak om er de volgende keer voor te zitten in zo'n gevecht."

"Het kostte me veel tijd en ik raakte veel plaatsen kwijt. Vanaf dat moment moest ik terugvechten."

Verstappen

Rosberg belandde in de laatste ronden in een gevecht met Max Verstappen om de vierde plaats. "Het was heel lastig, want ik had bijna geen benzine meer over. Daarom kon ik Max niet echt goed aanvallen. Bovendien verdedigde hij erg goed."

"Ik liet me iets terugzakken om brandstof te sparen en het nog een keer te kunnen proberen. Dat ging helemaal fout en ik spinde. Toen reed ik de auto rustig over de streep."

Rosberg behoudt wel de leiding in het WK, met 116 punten. Hamilton staat met 107 punten op de tweede plaats. 

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie