Formule 1

Pirelli verwacht veel snellere rondetijden in F1 door bredere banden in 2017

Bandenfabrikant Pirelli verwacht dat de introductie van bredere banden in 2017 een "verbazingwekkend" effect zal hebben op de rondetijden in de Formule 1.

De achterbanden zijn volgend seizoen 8 centimeter breder dan de huidige banden, terwijl de banden aan de voorkant 6 centimeter breder worden. 

"Ze zien er sterk uit en geven een gevoel kracht", zegt Pirelli-topman Marco Tronchetti Provera tegen Motorsport.com. "De eerste tests in de windtunnel bewijzen dat de nieuwe banden kunnen verbazen."

Naar verwachting zorgen de bredere banden voor lagere rondetijden. Het is onderdeel van een nieuw pakket regelgeving voor 2017, dat ook sterkere motoren en andere voor- en achtervleugels behelst. 

Volgens Provera zijn de nieuwe banden een "aantrekkelijke uitdaging" voor Pirelli, dat sinds 2011 de banden levert aan de koningsklasse van de autosport. 

"Ik denk dat de banden grote invloed kunnen hebben. Als je een auto een paar tienden van een seconde sneller wil maken moet je veel doen aan het chassis en de motor", stelt de topman.

"Deze banden kunnen een auto echter seconden sneller maken, wat maar weer het belang van de banden aantoont. Wij leveren het enige onderdeel van de auto dat de grond raakt."

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie