Formule 1

Teleurgestelde Verstappen hoopt op regen tijdens race in Monaco

Max Verstappen hoopt dat het zondag tijdens de Grand Prix van Monaco gaat regenen. Volgens de Nederlander is dat de enige kans voor hem om na zijn crash in de kwalificatie nog in de punten te rijden.

De 18-jarige Verstappen schoot zaterdag al in de eerste kwalificatiesessie in de vangrail met zijn auto en had nog geen snelle tijd neergezet. Hij start daarom in de race achteraan het veld.

"Het is heel jammer. De kwalificatie in Monaco is alles", zei Verstappen na de kwalificatie. "De enige manier om nog veel punten te scoren is als het gaat regenen. Dat geeft wel mogelijkheden naar voren te rijden."

De Limburger toucheerde in Q1 in een bocht licht de vangrail en daarbij brak de stuurstang van zijn wagen af. Als gevolg daarvan crashte hij een bocht verder. "Wellicht dat ik de grip heb overschat. Ik voelde me goed en was nog niet op de limiet aan het rijden", zegt hij tegen Verstappen.nl.

"Mijn tweede sector was goed, waarna ik te vroeg instuurde en de vangrail raakte en daarna gaat alles mis. Een miscalculatie. We moeten hier van leren en vooruit kijken. Hopelijk helpt het weer een handje en hebben we wat meer geluk zondag, maar het gaat lastig worden."

Ricciardo

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, reed verrassend naar pole position op het stratencircuit in Monaco. Dat biedt de jonge Nederlander hoop voor de race.

"Daniel reed een geweldige ronde. Dat is goed voor het team. Ik was blij geweest als ik in de top vier was geëindigd. We hebben een fantastische auto en de snelheid is goed. Ik kan zeker enkele coureurs inhalen."

De coureur van Red Bull Racing won twee weken geleden de Grand Prix van Spanje en bezet de zesde plaats in het WK-klassement met 38 punten.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie