Formule 1

Verstappen snelt naar vierde tijd in laatste vrije training in Spanje

​Max Verstappen heeft zaterdag de vierde tijd genoteerd in de derde en laatste vrije training op het circuit van Barcelona.

Vrijdag noteerde de 18-jarige Nederlander al de zesde en achtste tijd bij zijn eerste officiële meters in de wagen van Red Bull.

Verstappen kwam zaterdag pas halverwege de afsluitende trainingssessie de baan op in Catalonië. De jongeling snelde in zijn eerste ronde direct naar de zesde tijd, om deze al rap te verbeteren met de vijfde tijd.

Vervolgens bezette de oud-coureur van Toro Rosso enige tijd de derde positie, om de vrije training na tien gereden ronden uiteindelijk te besluiten met de vierde tijd in 1.23,719.

Ricciardo

​Daarmee was de kersverse coureur van Red Bull zes tienden van een seconde langzamer dan Nico Rosberg (1.23,078). De Duitser van Mercedes is vooralsnog ongenaakbaar dit Formule 1-seizoen.

Achter Rosberg klokten teamgenoot Lewis Hamilton (1.23,204) en Sebastian Vettel van Ferrari (1.23,225) respectievelijk de tweede en derde tijd. Daniel Ricciardo was goed voor de vijfde tijd met 1.23,816 en gaf daarmee bijna een tiende toe op zijn teamgenoot Verstappen.

Kvyat

Afgelopen week ruilde Verstappen onverwacht van stoeltje met Daniil Kvyat, die de omgekeerde weg bewandelde naar Toro Rosso. De Rus ging zaterdag rond in de negende tijd (1.24,553) en was zo sneller dan teamgenoot Carlos Sainz (dertiende in 1.24,695).

Zaterdag om 14.00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Zondag volgt om diezelfde tijd de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag liefst veertien keer gescoord in de achtste finales City-Monaco en Bayer-Atletico.
Tip de redactie