Formule 1

Pirelli mag bredere banden definitief gaan testen in Formule 1

Bandenleverancier Pirelli heeft officieel goedkeuring gekregen voor een uitgebreid testprogramma van de nieuwe, bredere banden die vanaf 2017 hun intrede doen in de Formule 1.

Directeur Paul Hembéry van het bedrijf zette maandag nog de boel op scherp en dreigde zelfs het contract met de Formule 1 in te leveren als zijn eisen niet zouden worden ingewilligd.

"We kunnen ons werk zo niet doen. Er is ons gevraagd grote veranderingen door te voeren in de banden. Testen is daar een noodzakelijk onderdeel van.''

De internationale autosportfederatie FIA gaf woensdag het verlossende woord. Pirelli mag dit jaar en ook de volgende twee jaren specifiek met de nieuwe banden testen en krijgt daar extra dagen voor.

Onlangs stemden de Formule 1-teams al in plan met het plan voor het testprogramma.

Breder

Zowel de voor- als achterbanden van de Formule 1-auto's worden flink breder en de FIA ziet in dat uitvoerig testen van het rubber essentieel is.

De Formule 1 plant voor 2017 grote veranderingen in het uiterlijk van de wagens, zodat deze nog sneller worden. Bredere banden zijn wezenlijk onderdeel van die vernieuwingen.

Lees meer over:

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.
Tip de redactie