Formule 1

Verstappen klokt in regen negende tijd in laatste vrije training China

Max Verstappen heeft zaterdag in de laatste vrije training voor de Grand Prix van China in regenachtige omstandigheden de negende tijd neergezet.

De Limburger reed door de regenval in totaal maar zes ronden op het Shanghai International Circuit. Met zijn snelste tijd van 2.00,150 was de coureur van Toro Rosso bijna drie seconden langzamer dan Sebastian Vettel.

De Duitser van Ferrari was één van de weinige coureurs uit de top van het WK-klassement die toen de omstandigheden in Shanghai verbeterde een snelle tijd klokte. Zo bleven onder meer Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de pits om hun banden te sparen voor de kwalificatie.

Valtteri Bottas reed tijdens de derde vrije training in zijn Williams naar de tweede tijd (1.58,061). Carlos Sainz, teamgenoot van Verstappen, zette de derde tijd neer met 1.58,689.

De kwalificatie in China begint zaterdag om 9.00 uur Nederlandse tijd en de verwachting is dat het dan opnieuw regent. De coureurs werken de kwalificatie voor het eerst dit seizoen weer volgens het oude systeem af.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie