Ecclestone haalt uit naar klagende Formule 1-coureurs

Bernie Ecclestone heeft geen goed woord over voor de Formule 1-coureurs die ontevreden zijn over het besluitvormingsproces in de sport.

De Grand Prix Drivers Association (GPDA), waarin alle coureurs vertegenwoordigd zijn, uitte vorige maand kritiek op de manier waarop met de regels in de koningsklasse van de autosport wordt omgegaan.

"Welke belangen hebben de coureurs naast het verdienen van geld met de sport?", vraagt Ecclestone zich maandag tegenover ESPN hardop af.

Volgens de 85-jarige Brit hebben de coureurs makkelijk praten. "Ik heb nog nooit iemand van hen zien investeren. Als je met ze uit eten gaat, betalen ze de rekening nog niet eens. Ze zouden eigenlijk niet eens mogen praten. Ze moeten in hun auto zitten en racen."

De uitlatingen van de Formule 1-baas zijn opmerkelijk, omdat hij de coureurs in een brief aan de GPDA eerder nog gelijk gaf. Hij concludeerde toen dat de regelgeving in de sport achterhaald is.

Kwalificatiesysteem

De coureurs zijn onder meer kritisch op het nieuwe kwalificatiesysteem dat bij de races in Australië en Bahrein werd toegepast. Daarbij wordt er gereden volgens een afvalsysteem. Na twee sessies strijden de overgebleven acht coureurs om pole position.

Zondag bereikten de belangrijkste partijen nog geen overeenstemming over een andere opzet van de kwalificatie.

Lees meer over:

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Hoewel de transfermarkt pas officieel open gaat op 1 juli, zijn de eerste deals al gesloten.
Tip de redactie