'Coureurs mogen wellicht nog maar drie motoren gebruiken in Formule 1'

Coureurs mogen met ingang van 2017 wellicht nog naar drie in plaats van vier motoren per seizoen gebruiken in de Formule 1.

Leveranciers van de krachtbronnen hopen op deze manier minder kosten te maken, weet Motorsport.com. Op deze manier pogen de autofabrikanten de dreiging van onafhankelijke motor in de koningsklasse van de autosport af te wenden.

Er moet voor 15 januari overeenstemming worden bereikt over het voorstel, zodat het door de fabrikanten voorgelegd kan worden aan de FIA. De internationale autosportfederatie kan dan vervolgens bepalen of er genoeg gedaan wordt om de kostencrisis binnen de sport tegen te gaan.

Hoewel de onderhandelingen nog in een pril stadium verkeren, zouden de fabrikanten drie belangrijke pijlers opgesteld hebben.

Naast het vergroten van de levensduur van de motoren moet het verder ontwikkelen van bepaalde onderdelen gestopt worden en zou een aantal specifieke onderdelen bij één leverancier vandaan moeten komen.

Waar de FIA inzet op een snel einde aan de motorencrisis in de Formule 1, zou het voorstel van de fabrikanten hoogstwaarschijnlijk niet voor 2017 ingevoerd kunnen worden. De autosportfederatie zou derhalve de voorkeur kunnen geven aan de onafhankelijke motor, die op kortere termijn voor een oplossing zou kunnen zorgen.

Verstappen

Afgelopen seizoen kampten onder meer Red Bull en Toro Rosso met aanhoudende problemen aan de Renault-krachtbron. Max Verstappen was één van de coureurs die een sanctie opgelegd kreeg voor het inzetten van een vijfde motor.

Lees meer over:

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie